Jónás - A Jónás név jelentése, Jónás névnapjai, Jónás név becézése és más érdekességek:

● A Jónás név eredete: héber

● A Jónás név jelentése:

galamb

● A Jónás név becézése / Jónás becenevei:

Jóni, Jónáska, Jónci, Náska, Nási

● Jónás névnapja:

március 29.szeptember 19.szeptember 21.november 12.november 18.november 20.
● A Jónás név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Jónás név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jónás névről? Görgess lejjebb!
A Jónás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jónás névről

● A Jónás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jónás név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Ó ( 6 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 14 ( 1 + 4 )
A Jónás névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Jónás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jónás név ? Jó helyen jársz!
A Jónás: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Jónás név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Jónás név magánhangzói: Á, Ó,
A Jónás név mássalhangzói: J, N, S,
A Jónás név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Jónás névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Jónás névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 140 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 60 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jónás névvel kapcsolatban. a Jónás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jónás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jónás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jónás névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jónás név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jónás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jónás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!