Emőke - Az Emőke név jelentése, Emőke névnapjai, Emőke név becézése és más érdekességek:

● Az Emőke név eredete: magyar

● Az Emőke név jelentése:

anyatejjel táplált újszülött, csecsemő

● Az Emőke név becézése / Emőke becenevei:

Emő, Emci, Emus, Mömő, Mőke

● Emőke névnapja:

március 23.december 8.
● Az Emőke név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Emőke név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Emőke névről? Görgess lejjebb!
Az Emőke az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Emőke névről

● Az Emőke név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Emőke név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + M ( 4 ) + Ő ( 4 ) + K ( 2 ) + E ( 5 ) = 20 ( 2 + 0 )
Az Emőke névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Emőke név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Emőke név ? Jó helyen jársz!
Az Emőke: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Emőke név hangrendje: magas hangrendű női név / lánynév
Az Emőke név magánhangzói: E, Ő,
Az Emőke név mássalhangzói: K, M,
Az Emőke név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Emőke névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Emőke névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 234 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 147 női név / lány név és 87 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Emőke névvel kapcsolatban. az Emőke név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Emőke név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Emőke név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Emőke névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Emőke név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Emőke nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Emőke névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!