Ekaterina - Az Ekaterina név jelentése, Ekaterina névnapjai, Ekaterina név becézése és más érdekességek:

● Az Ekaterina név eredete: szláv - görög

● Az Ekaterina név jelentése:

mindig tiszta ; nyilazó , biztosan célzó ( A Katalin szláv alakváltozatából )

● Az Ekaterina név becézése / Ekaterina becenevei:

Ekus, Ekácska, Teri, Katerka, Terina, Terus,

● Ekaterina névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● Az Ekaterina név típusa: E betűs női név / lánynév
● Az Ekaterina név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ekaterina névről? Görgess lejjebb!
Az Ekaterina az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ekaterina névről

● Az Ekaterina név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ekaterina név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + N ( 5 ) + A ( 1 ) = 39 ( 3 + 9 ) = 12 ( 1 + 2 )
Az Ekaterina névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● Az Ekaterina név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ekaterina név ? Jó helyen jársz!
Az Ekaterina: 9 betűből álló női név / lánynév
Az Ekaterina név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Ekaterina név magánhangzói: A, E, I,
Az Ekaterina név mássalhangzói: K, N, R, T,
Az Ekaterina név szótagszáma: 5 szótagú női név / lánynév

Az Ekaterina névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Ekaterina névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 237 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 149 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ekaterina névvel kapcsolatban. az Ekaterina név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ekaterina név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ekaterina név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ekaterina névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ekaterina név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ekaterina nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ekaterina névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!