Emíra - Az Emíra név jelentése, Emíra névnapjai, Emíra név becézése és más érdekességek:

● Az Emíra név eredete: arab

● Az Emíra név jelentése:

a becsület neve, fejedelem ( Az Emir férfinév női párja )

● Az Emíra név becézése / Emíra becenevei:

Emirke, Emirus, Mira, Mirus, Miri

● Emíra névnapja:

augusztus 31.
● Az Emíra név típusa: E betűs női név / lány név
● Az Emíra név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni az Emíra névről? Görgess lejjebb!
Az Emíra az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Emíra névről

● Az Emíra név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Emíra név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + M ( 4 ) + Í ( 9 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Emíra névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Emíra név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Emíra név ? Jó helyen jársz!
Az Emíra: 5 betűből álló női név / lány név
Az Emíra név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lány név
Az Emíra név magánhangzói: A, E, Í,
Az Emíra név mássalhangzói: M, R,
Az Emíra név szótagszáma: 3 szótagú női név / lány név

Az Emíra névhez hasonló női nevek / lány nevek

Az Emíra névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 225 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 140 női név / lány név és 85 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Emíra névvel kapcsolatban. az Emíra név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Emíra név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Emíra név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Emíra névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Emíra név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Emíra nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Emíra névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!