Rudolf - A Rudolf név jelentése, Rudolf névnapjai, Rudolf név becézése és más érdekességek:

● A Rudolf név eredete: germán

● A Rudolf név jelentése:

dicsőséges, híres farkas

● A Rudolf név becézése / Rudolf becenevei:

Rudi, Rudolfka, Dolfi, Dolf, Dolfka, Rudika, Ru, Ruru

● Rudolf névnapja:

április 17.július 27.október 17.november 7.
● A Rudolf név típusa: R betűs férfi név / fiúnév
● A Rudolf név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Rudolf névről? Görgess lejjebb!
A Rudolf az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Rudolf névről

● A Rudolf név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Rudolf név számmisztikai elemzése:
R ( 9 ) + U ( 3 ) + D ( 4 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + F ( 6 ) = 31 ( 3 + 1 )
A Rudolf névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Rudolf név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Rudolf név ? Jó helyen jársz!
A Rudolf: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Rudolf név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Rudolf név magánhangzói: O, U,
A Rudolf név mássalhangzói: D, F, L, R,
A Rudolf név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Rudolf névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Rudolf névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 213 db R betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 105 női név / lány név és 108 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
R betűs női nevek / lánynevek listája R betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Rudolf névvel kapcsolatban. a Rudolf név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Rudolf név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Rudolf név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Rudolf névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Rudolf név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Rudolf nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Rudolf névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!