Apolló - Az Apolló név jelentése, Apolló névnapjai, Apolló név becézése és más érdekességek:

● Az Apolló név eredete: görög - latin

● Az Apolló név jelentése:

( A görög Apollón név latin Apollo változatából való )

● Az Apolló név becézése / Apolló becenevei:

Apol, Apolka, Poli, Polika

● Apolló névnapja:

március 8.április 18.
● Az Apolló név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Apolló név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Apolló névről? Görgess lejjebb!
Az Apolló az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Apolló névről

● Az Apolló név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Apolló név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + P ( 7 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + L ( 3 ) + Ó ( 6 ) = 26 ( 2 + 6 )
Az Apolló névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Apolló név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Apolló név ? Jó helyen jársz!
Az Apolló: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Apolló név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Apolló név magánhangzói: A, O, Ó,
Az Apolló név mássalhangzói: L, P,
Az Apolló név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Apolló névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Apolló névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Apolló névvel kapcsolatban. az Apolló név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Apolló név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Apolló név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Apolló névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Apolló név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Apolló nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Apolló névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!