Ászlán - Az Ászlán név jelentése, Ászlán névnapjai, Ászlán név becézése és más érdekességek:

● Az Ászlán név eredete: török - iráni

● Az Ászlán név jelentése:

oroszlán

● Az Ászlán név becézése / Ászlán becenevei:

Ászi.Ász, Ászu, Lánu, Lánkó, Láni, Szlán

● Ászlán névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● Az Ászlán név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Ászlán név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ászlán névről? Görgess lejjebb!
Az Ászlán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ászlán névről

● Az Ászlán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ászlán név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + L ( 3 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Ászlán névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Ászlán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ászlán név ? Jó helyen jársz!
Az Ászlán: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ászlán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ászlán név magánhangzói: Á,
Az Ászlán név mássalhangzói: SZ, L, N,
Az Ászlán név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ászlán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ászlán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ászlán névvel kapcsolatban. az Ászlán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ászlán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ászlán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ászlán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ászlán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ászlán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ászlán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!