Előd - Az Előd név jelentése, Előd névnapjai, Előd név becézése és más érdekességek:

● Az Előd név eredete: magyar

● Az Előd név jelentése:

elsőszülött, ős

● Az Előd név becézése / Előd becenevei:

Elődke, Lődi, Lődke,

● Előd névnapja:

június 9.július 1.október 22.december 26.
● Az Előd név típusa: E betűs férfi név / fiúnév
● Az Előd név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Előd névről? Görgess lejjebb!
Az Előd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Előd névről

● Az Előd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Előd név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + L ( 3 ) + Ő ( 3 ) + D ( 4 ) = 15 ( 1 + 5 )
Az Előd névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Előd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Előd név ? Jó helyen jársz!
Az Előd: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Előd név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
Az Előd név magánhangzói: E, Ő,
Az Előd név mássalhangzói: D, L,
Az Előd név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Előd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Előd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 234 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 147 női név / lány név és 87 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Előd névvel kapcsolatban. az Előd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Előd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Előd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Előd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Előd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Előd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Előd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!