Zsóka - A Zsóka név jelentése, Zsóka névnapjai, Zsóka név becézése és más érdekességek:

● A Zsóka név eredete: héber

● A Zsóka név jelentése:

Isten az én esküm, Isten megesküdött, Isten a teljesség / tökéletesség ( Az Erzsébet női név Erzsóka becézőjének további rövidülése. )

● A Zsóka név becézése / Zsóka becenevei:

Zsóki, Zsókácska, Zsokka, Zsozska,

● Zsóka névnapja:

május 6.július 8.
● A Zsóka név típusa: Z betűs női név / lánynév
● A Zsóka név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Zsóka névről? Görgess lejjebb!
A Zsóka az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Zsóka névről

● A Zsóka név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Zsóka név számmisztikai elemzése:
Z ( 8 ) + S ( 1 ) + Ó ( 6 ) + K ( 2 ) + A ( 1 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Zsóka névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Zsóka név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Zsóka név ? Jó helyen jársz!
A Zsóka: 5 betűből álló női név / lánynév
A Zsóka név hangrendje: mély hangrendű női név / lánynév
A Zsóka név magánhangzói: A, Ó,
A Zsóka név mássalhangzói: ZS, K,
A Zsóka név szótagszáma: 2 szótagú női név / lánynév

A Zsóka névhez hasonló női nevek / lánynevek

A Zsóka névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 154 db Z betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 91 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Z betűs női nevek / lánynevek listája Z betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Zsóka névvel kapcsolatban. a Zsóka név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Zsóka név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Zsóka név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Zsóka névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Zsóka név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Zsóka nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Zsóka névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!