János - A János név jelentése, János névnapjai, János név becézése és más érdekességek:

● A János név eredete: héber - latin

● A János név jelentése:

Isten kegyelme, Isten kegyelmes

● A János név becézése / János becenevei:

Jani, Jancsi, Janika, Jancsika, Jánoska, Janó, Jankó, Janesz, Janek, Jáni

● János névnapja:

január 23.január 27.január 31.február 8.február 24.március 8.március 27.március 28.május 6.május 15.május 16.június 12.június 24.június 26.július 12.augusztus 9.augusztus 13.augusztus 19.szeptember 13.október 8.október 23.október 25.november 24.december 27.
● A János név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A János név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a János névről? Görgess lejjebb!
A János az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A János névről

● A János név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A János név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 14 ( 1 + 4 )
A János névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A János név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a János név ? Jó helyen jársz!
A János: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A János név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A János név magánhangzói: Á, O,
A János név mássalhangzói: J, N, S,
A János név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A János névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A János névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 142 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 62 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a János névvel kapcsolatban. a János név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a János név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a János név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a János névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a János név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a János nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a János névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!