Jordán - A Jordán név jelentése, Jordán névnapjai, Jordán név becézése és más érdekességek:

● A Jordán név eredete: héber - palesztin

● A Jordán név jelentése:

lefelé folyó, alázuhogó ( A Jordán folyó nevéből )

● A Jordán név becézése / Jordán becenevei:

Jordi, Jordus, Jordánka, Jordu, Dáni, Dánka

● Jordán névnapja:

február 13.február 15.
● A Jordán név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Jordán név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jordán névről? Görgess lejjebb!
A Jordán az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jordán névről

● A Jordán név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jordán név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + D ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) = 26 ( 2 + 6 )
A Jordán névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Jordán név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jordán név ? Jó helyen jársz!
A Jordán: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Jordán név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Jordán név magánhangzói: Á, O,
A Jordán név mássalhangzói: D, J, N, R,
A Jordán név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Jordán névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Jordán névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jordán névvel kapcsolatban. a Jordán név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jordán név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jordán név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jordán névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jordán név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jordán nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jordán névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!