Jánusz - A Jánusz név jelentése, Jánusz névnapjai, Jánusz név becézése és más érdekességek:

● A Jánusz név eredete: római ( mitológiai )

● A Jánusz név jelentése:

a be- és kijárás, a kezdet és vég védőszelleme ( A Janus névből )

● A Jánusz név becézése / Jánusz becenevei:

Jánuska, Jánci, Jánu, Jánó

● Jánusz névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Jánusz név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Jánusz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Jánusz névről? Görgess lejjebb!
A Jánusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Jánusz névről

● A Jánusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Jánusz név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Jánusz névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Jánusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Jánusz név ? Jó helyen jársz!
A Jánusz: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Jánusz név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Jánusz név magánhangzói: Á, U,
A Jánusz név mássalhangzói: SZ, J, N,
A Jánusz név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Jánusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Jánusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 140 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 60 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Jánusz névvel kapcsolatban. a Jánusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Jánusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Jánusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Jánusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Jánusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Jánusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Jánusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!