Várkony - A Várkony név jelentése, Várkony névnapjai, Várkony név becézése és más érdekességek:

● A Várkony név eredete: török - magyar

● A Várkony név jelentése:

avar, várkun, várhun ( az avar népcsoport nevéből )

● A Várkony név becézése / Várkony becenevei:

Vári, Várki, Várkó, Várkuka, Konyka, Konyus, Konyi

● Várkony névnapja:

július 2.október 22.
● A Várkony név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Várkony név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Várkony névről? Görgess lejjebb!
A Várkony az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Várkony névről

● A Várkony név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Várkony név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) = 34 ( 3 + 4 )
A Várkony névszáma: 7
A 7-es szám jegyében született ember életét a bölcsesség, az okkult tudás és a titkok jellemzik. Olyan tudás  birtokosai, amivel egyszerűen irányíthatják a többieket. Könnyedén felszínre hozzák még a legtitkosabb érzéseket, gondolatokat is, szinte belelátnak másokba. Nagyon erősek a megérzéseik is, amiket az élet minden területén kamatoztatnak. Erős akaratukkal könnyedén manipulálják a környezetüket is, de sosem élnek vissza a képességeikkel.

● A Várkony név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Várkony név ? Jó helyen jársz!
A Várkony: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Várkony név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Várkony név magánhangzói: Á, O,
A Várkony név mássalhangzói: NY, K, R, V,
A Várkony név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Várkony névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Várkony névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 150 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 84 női név / lány név és 66 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Várkony névvel kapcsolatban. a Várkony név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Várkony név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Várkony név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Várkony névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Várkony név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Várkony nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Várkony névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!