Vezekény - A Vezekény név jelentése, Vezekény névnapjai, Vezekény név becézése és más érdekességek:

● A Vezekény név eredete: török - magyar

● A Vezekény név jelentése:

dísz, díszecske ( a hasonló nevű település nevéből )

● A Vezekény név becézése / Vezekény becenevei:

Vezi, Vezu, Zeke

● Vezekény névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Vezekény név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Vezekény név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Vezekény névről? Görgess lejjebb!
A Vezekény az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Vezekény névről

● A Vezekény név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Vezekény név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + E ( 5 ) + Z ( 8 ) + E ( 5 ) + K ( 2 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + Y ( 7 ) = 41 ( 4 + 1 )
A Vezekény névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Vezekény név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Vezekény név ? Jó helyen jársz!
A Vezekény: 8 betűből álló férfi név / fiúnév
A Vezekény név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Vezekény név magánhangzói: E, É,
A Vezekény név mássalhangzói: NY, K, V, Z,
A Vezekény név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Vezekény névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Vezekény névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 150 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 84 női név / lány név és 66 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Vezekény névvel kapcsolatban. a Vezekény név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Vezekény név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Vezekény név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Vezekény névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Vezekény név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Vezekény nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Vezekény névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!