Viktor - A Viktor név jelentése, Viktor névnapjai, Viktor név becézése és más érdekességek:

● A Viktor név eredete: latin

● A Viktor név jelentése:

győző, győztes

● A Viktor név becézése / Viktor becenevei:

Viku, Vikusz, Viktorka, Viki, Vikó, Vik

● Viktor névnapja:

február 26.május 12.július 28.szeptember 5.szeptember 30.november 2.
● A Viktor név típusa: V betűs férfi név / fiúnév
● A Viktor név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Viktor névről? Görgess lejjebb!
A Viktor az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Viktor névről

● A Viktor név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Viktor név számmisztikai elemzése:
V ( 4 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + T ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) = 32 ( 3 + 2 )
A Viktor névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Viktor név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Viktor név ? Jó helyen jársz!
A Viktor: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Viktor név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Viktor név magánhangzói: I, O,
A Viktor név mássalhangzói: K, R, T, V,
A Viktor név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Viktor névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Viktor névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 146 db V betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 82 női név / lány név és 64 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
V betűs női nevek / lánynevek listája V betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Viktor névvel kapcsolatban. a Viktor név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Viktor név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Viktor név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Viktor névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Viktor név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Viktor nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Viktor névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!