Dános - A Dános név jelentése, Dános névnapjai, Dános név becézése és más érdekességek:

● A Dános név eredete: héber ( bibliai ) - magyar

● A Dános név jelentése:

Isten a bírám ( A Dániel régi magyar kicsinyítőképzős származéka. )

● A Dános név becézése / Dános becenevei:

Dáni, Dánika, Áni, Ánika, Ánki,

● Dános névnapja:

február 16.július 21.október 10.november 23.december 11.szeptember 26.
● A Dános név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dános név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dános névről? Görgess lejjebb!
A Dános az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dános névről

● A Dános név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dános név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Á ( 1 ) + N ( 5 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Dános névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Dános név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dános név ? Jó helyen jársz!
A Dános: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dános név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Dános név magánhangzói: Á, O,
A Dános név mássalhangzói: D, N, S,
A Dános név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dános névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dános névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dános névvel kapcsolatban. a Dános név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dános név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dános név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dános névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dános név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dános nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dános névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!