Dénes - A Dénes név jelentése, Dénes névnapjai, Dénes név becézése és más érdekességek:

● A Dénes név eredete: görög

● A Dénes név jelentése:

Dionüszosznak ( a bor és a szőlő istenének ) ajánlott.

● A Dénes név becézése / Dénes becenevei:

Déneske, Dini, Dinci, Déni,

● Dénes névnapja:

április 6.április 8.október 9.december 2.december 26.december 30.november 17.
● A Dénes név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dénes név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dénes névről? Görgess lejjebb!
A Dénes az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dénes névről

● A Dénes név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dénes név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) = 20 ( 2 + 0 )
A Dénes névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Dénes név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dénes név ? Jó helyen jársz!
A Dénes: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dénes név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Dénes név magánhangzói: E, É,
A Dénes név mássalhangzói: D, N, S,
A Dénes név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dénes névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dénes névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dénes névvel kapcsolatban. a Dénes név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dénes név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dénes név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dénes névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dénes név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dénes nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dénes névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!