Artúr - Az Artúr név jelentése, Artúr névnapjai, Artúr név becézése és más érdekességek:

● Az Artúr név eredete: kelta - angol

● Az Artúr név jelentése:

medve

● Az Artúr név becézése / Artúr becenevei:

Arti, Atika, Ati, Atis, Atus, Turi

● Artúr névnapja:

január 7.január 22.szeptember 1.október 20.november 15.december 11.
● Az Artúr név típusa: A betűs férfi név / fiúnév
● Az Artúr név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Artúr névről? Görgess lejjebb!
Az Artúr az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Artúr névről

● Az Artúr név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Artúr név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + R ( 9 ) + T ( 2 ) + Ú ( 3 ) + R ( 9 ) = 24 ( 2 + 4 )
Az Artúr névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Artúr név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Artúr név ? Jó helyen jársz!
Az Artúr: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Artúr név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Artúr név magánhangzói: A, Ú,
Az Artúr név mássalhangzói: R, T,
Az Artúr név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Artúr névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Artúr névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Artúr névvel kapcsolatban. az Artúr név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Artúr név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Artúr név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Artúr névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Artúr név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Artúr nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Artúr névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!