Imre - Az Imre név jelentése, Imre névnapjai, Imre név becézése és más érdekességek:

● Az Imre név eredete: germán

● Az Imre név jelentése:

hatalmas, híres, uralkodó

● Az Imre név becézése / Imre becenevei:

Imus, Imi, Imike, Imci, Imrus, Imróka,

● Imre névnapja:

november 5.
● Az Imre név típusa: I betűs férfi név / fiúnév
● Az Imre név előfordulási gyakorisága: Gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Imre névről? Görgess lejjebb!
Az Imre az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Imre névről

● Az Imre név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Imre név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + M ( 4 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Imre névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Imre név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Imre név ? Jó helyen jársz!
Az Imre: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Imre név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
Az Imre név magánhangzói: E, I,
Az Imre név mássalhangzói: M, R,
Az Imre név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Imre névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Imre névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Imre névvel kapcsolatban. az Imre név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Imre név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Imre név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Imre névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Imre név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Imre nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Imre névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!