Izrael - Az Izrael név jelentése, Izrael névnapjai, Izrael név becézése és más érdekességek:

● Az Izrael név eredete: héber ( bibliai )

● Az Izrael név jelentése:

Isten harcosa, Isten uralkodjon

● Az Izrael név becézése / Izrael becenevei:

Izra, Izus, Izruci, Rael, Ralka

● Izrael névnapja:

február 3.február 5.
● Az Izrael név típusa: I betűs férfi név / fiúnév
● Az Izrael név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Izrael névről? Görgess lejjebb!
Az Izrael az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Izrael névről

● Az Izrael név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Izrael név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + Z ( 8 ) + R ( 9 ) + A ( 1 ) + E ( 5 ) + L ( 3 ) = 35 ( 3 + 5 )
Az Izrael névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Izrael név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Izrael név ? Jó helyen jársz!
Az Izrael: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Izrael név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Izrael név magánhangzói: A, E, I,
Az Izrael név mássalhangzói: L, R, Z,
Az Izrael név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Izrael névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Izrael névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Izrael névvel kapcsolatban. az Izrael név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Izrael név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Izrael név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Izrael névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Izrael név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Izrael nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Izrael névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!