Ipoly - Az Ipoly név jelentése, Ipoly névnapjai, Ipoly név becézése és más érdekességek:

● Az Ipoly név eredete: görög

● Az Ipoly név jelentése:

a lovakat kifogó ( A Hippolit régi magyar alakváltozata )

● Az Ipoly név becézése / Ipoly becenevei:

Ipó, Ipóka, Ipci, Polyka, Polyus

● Ipoly névnapja:

március 10.március 20.augusztus 13.
● Az Ipoly név típusa: I betűs férfi név / fiúnév
● Az Ipoly név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ipoly névről? Görgess lejjebb!
Az Ipoly az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ipoly névről

● Az Ipoly név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ipoly név számmisztikai elemzése:
I ( 9 ) + P ( 7 ) + O ( 6 ) + L ( 3 ) + Y ( 7 ) = 32 ( 3 + 2 )
Az Ipoly névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● Az Ipoly név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ipoly név ? Jó helyen jársz!
Az Ipoly: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ipoly név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ipoly név magánhangzói: I, O,
Az Ipoly név mássalhangzói: LY, P,
Az Ipoly név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ipoly névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ipoly névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 119 db I betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 39 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
I betűs női nevek / lánynevek listája I betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ipoly névvel kapcsolatban. az Ipoly név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ipoly név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ipoly név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ipoly névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ipoly név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ipoly nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ipoly névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!