Lénárd - A Lénárd név jelentése, Lénárd névnapjai, Lénárd név becézése és más érdekességek:

● A Lénárd név eredete: germán

● A Lénárd név jelentése:

erős oroszlán, merész

● A Lénárd név becézése / Lénárd becenevei:

Nárdi, Nárdus, Nárdu, Nárdika, Lénus, Lénó, Lénu

● Lénárd névnapja:

november 6.november 26.
● A Lénárd név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lénárd név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lénárd névről? Görgess lejjebb!
A Lénárd az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lénárd névről

● A Lénárd név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lénárd név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + D ( 4 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Lénárd névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Lénárd név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lénárd név ? Jó helyen jársz!
A Lénárd: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lénárd név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Lénárd név magánhangzói: Á, É,
A Lénárd név mássalhangzói: D, L, N, R,
A Lénárd név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Lénárd névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lénárd névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 251 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 176 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lénárd névvel kapcsolatban. a Lénárd név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lénárd név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lénárd név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lénárd névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lénárd név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lénárd nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lénárd névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!