Lázó - A Lázó név jelentése, Lázó névnapjai, Lázó név becézése és más érdekességek:

● A Lázó név eredete: görög - héber

● A Lázó név jelentése:

Isten a segítőm, Isten segített ( A Lázár becézőjéből önállósult. )

● A Lázó név becézése / Lázó becenevei:

Lázi, Lázus, Ázi, Ázika, Lázi, Lázus, Lázika

● Lázó névnapja:

február 23.november 7.december 17.december 27.
● A Lázó név típusa: L betűs férfi név / fiúnév
● A Lázó név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Lázó névről? Görgess lejjebb!
A Lázó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Lázó névről

● A Lázó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Lázó név számmisztikai elemzése:
L ( 3 ) + Á ( 1 ) + Z ( 8 ) + Ó ( 6 ) = 18 ( 1 + 8 )
A Lázó névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Lázó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Lázó név ? Jó helyen jársz!
A Lázó: 4 betűből álló férfi név / fiúnév
A Lázó név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
A Lázó név magánhangzói: Á, Ó,
A Lázó név mássalhangzói: L, Z,
A Lázó név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Lázó névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Lázó névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 253 db L betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 178 női név / lány név és 75 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
L betűs női nevek / lánynevek listája L betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Lázó névvel kapcsolatban. a Lázó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Lázó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Lázó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Lázó névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Lázó név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Lázó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Lázó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!