Árkos - Az Árkos név jelentése, Árkos névnapjai, Árkos név becézése és más érdekességek:

● Az Árkos név eredete: görög - latin

● Az Árkos név jelentése:

árkádiai

● Az Árkos név becézése / Árkos becenevei:

Árki, Árkika, Koska

● Árkos névnapja:

január 12.
● Az Árkos név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Árkos név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Árkos névről? Görgess lejjebb!
Az Árkos az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Árkos névről

● Az Árkos név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Árkos név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + O ( 6 ) + S ( 1 ) = 19 ( 1 + 9 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Árkos névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Árkos név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Árkos név ? Jó helyen jársz!
Az Árkos: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Árkos név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Árkos név magánhangzói: Á, O,
Az Árkos név mássalhangzói: K, R, S,
Az Árkos név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Árkos névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Árkos névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Árkos névvel kapcsolatban. az Árkos név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Árkos név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Árkos név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Árkos névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Árkos név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Árkos nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Árkos névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!