Árkád - Az Árkád név jelentése, Árkád névnapjai, Árkád név becézése és más érdekességek:

● Az Árkád név eredete: görög - latin

● Az Árkád név jelentése:

Árkádiából való ( Az Arkád alakváltozata )

● Az Árkád név becézése / Árkád becenevei:

Árki, Árkus, Kádi, Kádika

● Árkád névnapja:

január 12.november 13.
● Az Árkád név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Árkád név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Árkád névről? Görgess lejjebb!
Az Árkád az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Árkád névről

● Az Árkád név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Árkád név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + R ( 9 ) + K ( 2 ) + Á ( 1 ) + D ( 4 ) = 17 ( 1 + 7 )
Az Árkád névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● Az Árkád név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Árkád név ? Jó helyen jársz!
Az Árkád: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Árkád név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Árkád név magánhangzói: Á,
Az Árkád név mássalhangzói: D, K, R,
Az Árkád név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Árkád névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Árkád névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 65 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 22 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Árkád névvel kapcsolatban. az Árkád név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Árkád név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Árkád név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Árkád névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Árkád név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Árkád nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Árkád névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!