Borisz - A Borisz név jelentése, Borisz névnapjai, Borisz név becézése és más érdekességek:

● A Borisz név eredete: orosz - szláv - bolgár

● A Borisz név jelentése:

harc, harcos

● A Borisz név becézése / Borisz becenevei:

Boriszka, Borka, Riszka, Borus

● Borisz névnapja:

május 2.július 24.szeptember 15.
● A Borisz név típusa: B betűs férfi név / fiúnév
● A Borisz név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Borisz névről? Görgess lejjebb!
A Borisz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Borisz névről

● A Borisz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Borisz név számmisztikai elemzése:
B ( 2 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 35 ( 3 + 5 )
A Borisz névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Borisz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Borisz név ? Jó helyen jársz!
A Borisz: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Borisz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Borisz név magánhangzói: I, O,
A Borisz név mássalhangzói: SZ, B, R,
A Borisz név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Borisz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Borisz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 302 db B betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 125 női név / lány név és 177 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
B betűs női nevek / lánynevek listája B betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Borisz névvel kapcsolatban. a Borisz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Borisz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Borisz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Borisz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Borisz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Borisz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Borisz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!