Dárius - A Dárius név jelentése, Dárius névnapjai, Dárius név becézése és más érdekességek:

● A Dárius név eredete: latin - perzsa - görög

● A Dárius név jelentése:

birtokos, nagy hatalmú

● A Dárius név becézése / Dárius becenevei:

Dári, Dárika, Dárci, Riusz, Riu, Uszi

● Dárius névnapja:

október 25.december 19.
● A Dárius név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dárius név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dárius névről? Görgess lejjebb!
A Dárius az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dárius névről

● A Dárius név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dárius név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Dárius névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Dárius név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dárius név ? Jó helyen jársz!
A Dárius: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dárius név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dárius név magánhangzói: Á, I, U,
A Dárius név mássalhangzói: D, R, S,
A Dárius név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dárius névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dárius névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dárius névvel kapcsolatban. a Dárius név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dárius név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dárius név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dárius névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dárius név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dárius nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dárius névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!