Dávid - A Dávid név jelentése, Dávid névnapjai, Dávid név becézése és más érdekességek:

● A Dávid név eredete: héber ( bibliai )

● A Dávid név jelentése:

kedvelt, szeretett, egyesítő

● A Dávid név becézése / Dávid becenevei:

Dávidka, Dodi, Dávci, Vidka, Vidi, Dávi

● Dávid névnapja:

március 1.december 29.december 30.június 26.
● A Dávid név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dávid név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dávid névről? Görgess lejjebb!
A Dávid az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dávid névről

● A Dávid név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dávid név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Á ( 1 ) + V ( 4 ) + I ( 9 ) + D ( 4 ) = 22 ( 2 + 2 )
A Dávid névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● A Dávid név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dávid név ? Jó helyen jársz!
A Dávid: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dávid név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dávid név magánhangzói: Á, I,
A Dávid név mássalhangzói: D, V,
A Dávid név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dávid névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dávid névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 217 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 120 női név / lány név és 97 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dávid névvel kapcsolatban. a Dávid név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dávid név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dávid név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dávid névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dávid név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dávid nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dávid névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!