Dáriusz - A Dáriusz név jelentése, Dáriusz névnapjai, Dáriusz név becézése és más érdekességek:

● A Dáriusz név eredete: latin - perzsa - görög

● A Dáriusz név jelentése:

birtokos, nagy hatalmú ( A Dárius névváltozata )

● A Dáriusz név becézése / Dáriusz becenevei:

Dári, Dárika, Dárci, Riusz, Riu, Uszi

● Dáriusz névnapja:

október 25.október 19.
● A Dáriusz név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dáriusz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dáriusz névről? Görgess lejjebb!
A Dáriusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dáriusz névről

● A Dáriusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dáriusz név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 35 ( 3 + 5 )
A Dáriusz névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Dáriusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dáriusz név ? Jó helyen jársz!
A Dáriusz: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dáriusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Dáriusz név magánhangzói: Á, I, U,
A Dáriusz név mássalhangzói: SZ, D, R,
A Dáriusz név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Dáriusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dáriusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dáriusz névvel kapcsolatban. a Dáriusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dáriusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dáriusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dáriusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dáriusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dáriusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dáriusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!