Dömjén - A Dömjén név jelentése, Dömjén névnapjai, Dömjén név becézése és más érdekességek:

● A Dömjén név eredete: görög - latin

● A Dömjén név jelentése:

szelídítő ( Demjén formájának alakváltozata )

● A Dömjén név becézése / Dömjén becenevei:

Dömi, Dömcsi, Dömke, Dömös

● Dömjén névnapja:

szeptember 26.szeptember 27.
● A Dömjén név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dömjén név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dömjén névről? Görgess lejjebb!
A Dömjén az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dömjén névről

● A Dömjén név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dömjén név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Ö ( 4 ) + M ( 4 ) + J ( 1 ) + É ( 5 ) + N ( 5 ) = 23 ( 2 + 3 )
A Dömjén névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● A Dömjén név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dömjén név ? Jó helyen jársz!
A Dömjén: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dömjén név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Dömjén név magánhangzói: É, Ö,
A Dömjén név mássalhangzói: D, J, M, N,
A Dömjén név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dömjén névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dömjén névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 220 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 121 női név / lány név és 99 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dömjén névvel kapcsolatban. a Dömjén név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dömjén név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dömjén név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dömjén névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dömjén név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dömjén nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dömjén névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!