Joáhim - A Joáhim név jelentése, Joáhim névnapjai, Joáhim név becézése és más érdekességek:

● A Joáhim név eredete: héber

● A Joáhim név jelentése:

Jahve felemel ( A Joakim név alakváltozata )

● A Joáhim név becézése / Joáhim becenevei:

Jo, Joáh, Jojo, Áhi, Áhu, Áhuka,

● Joáhim névnapja:

március 20.április 16.július 26.augusztus 16.
● A Joáhim név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Joáhim név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Joáhim névről? Görgess lejjebb!
A Joáhim az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Joáhim névről

● A Joáhim név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Joáhim név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + O ( 6 ) + Á ( 1 ) + H ( 8 ) + I ( 9 ) + M ( 4 ) = 29 ( 2 + 9 ) = 11 ( 1 + 1 )
A Joáhim névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● A Joáhim név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Joáhim név ? Jó helyen jársz!
A Joáhim: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Joáhim név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Joáhim név magánhangzói: Á, I, O,
A Joáhim név mássalhangzói: H, J, M,
A Joáhim név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Joáhim névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Joáhim névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 141 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 61 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Joáhim névvel kapcsolatban. a Joáhim név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Joáhim név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Joáhim név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Joáhim névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Joáhim név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Joáhim nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Joáhim névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!