Józsiás - A Józsiás név jelentése, Józsiás névnapjai, Józsiás név becézése és más érdekességek:

● A Józsiás név eredete: héber ( bibliai )

● A Józsiás név jelentése:

Isten a védelmezőm, Jahve adjon gyógyulást

● A Józsiás név becézése / Józsiás becenevei:

Józsi, Józsika, Jozsó, Józsa, Jocó, JóskaJocika,

● Józsiás névnapja:

február 16.június 22.július 6.
● A Józsiás név típusa: J betűs férfi név / fiúnév
● A Józsiás név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Józsiás névről? Görgess lejjebb!
A Józsiás az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Józsiás névről

● A Józsiás név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Józsiás név számmisztikai elemzése:
J ( 1 ) + Ó ( 6 ) + Z ( 8 ) + S ( 1 ) + I ( 9 ) + Á ( 1 ) + S ( 1 ) = 27 ( 2 + 7 )
A Józsiás névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● A Józsiás név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Józsiás név ? Jó helyen jársz!
A Józsiás: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
A Józsiás név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Józsiás név magánhangzói: Á, I, Ó,
A Józsiás név mássalhangzói: ZS, J, S,
A Józsiás név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Józsiás névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Józsiás névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 143 db J betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 80 női név / lány név és 63 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
J betűs női nevek / lánynevek listája J betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Józsiás névvel kapcsolatban. a Józsiás név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Józsiás név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Józsiás név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Józsiás névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Józsiás név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Józsiás nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Józsiás névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!