Ottokár - Az Ottokár név jelentése, Ottokár névnapjai, Ottokár név becézése és más érdekességek:

● Az Ottokár név eredete: germán

● Az Ottokár név jelentése:

birtokát éberen őrző, öröklött vagyon, birtok

● Az Ottokár név becézése / Ottokár becenevei:

Ottóka, Ottuci, Oti, Ottócska, Ottka, Toki, Tokár

● Ottokár névnapja:

február 26.április 2.május 8.július 2.
● Az Ottokár név típusa: O betűs férfi név / fiúnév
● Az Ottokár név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Ottokár névről? Görgess lejjebb!
Az Ottokár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Ottokár névről

● Az Ottokár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Ottokár név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + T ( 2 ) + T ( 2 ) + O ( 6 ) + K ( 2 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Ottokár névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Ottokár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Ottokár név ? Jó helyen jársz!
Az Ottokár: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Ottokár név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Ottokár név magánhangzói: Á, O,
Az Ottokár név mássalhangzói: K, R, T,
Az Ottokár név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Ottokár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Ottokár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Ottokár névvel kapcsolatban. az Ottokár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Ottokár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Ottokár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Ottokár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Ottokár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Ottokár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Ottokár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!