Oktáv - Az Oktáv név jelentése, Oktáv névnapjai, Oktáv név becézése és más érdekességek:

● Az Oktáv név eredete: latin

● Az Oktáv név jelentése:

nyolcadik ( gyermek )

● Az Oktáv név becézése / Oktáv becenevei:

Okti, Oktika, Oktávka, Távi, Távus

● Oktáv névnapja:

március 22.augusztus 6.
● Az Oktáv név típusa: O betűs férfi név / fiúnév
● Az Oktáv név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Oktáv névről? Görgess lejjebb!
Az Oktáv az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Oktáv névről

● Az Oktáv név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Oktáv név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + K ( 2 ) + T ( 2 ) + Á ( 1 ) + V ( 4 ) = 15 ( 1 + 5 )
Az Oktáv névszáma: 6
A 6-os szám jegyében született ember életét a kiegyensúlyozottság, a jólét és az egészség jellemzi. Társaságkedvelő, aki szereti és érti is a tréfát: többnyire jókedvű és segítőkész. Magas az igazságérzete: megveti a trükközést, a törvénytelen dolgokat. Általában szerencsés mindenben amihez fog, és a szerencséje gyümölcsével szívesen segít másokon is. Életvidámsága és segítőkészsége miatt mindig akad valaki, aki segít neki ha bajban van.

● Az Oktáv név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Oktáv név ? Jó helyen jársz!
Az Oktáv: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Oktáv név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Oktáv név magánhangzói: Á, O,
Az Oktáv név mássalhangzói: K, T, V,
Az Oktáv név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Oktáv névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Oktáv névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Oktáv névvel kapcsolatban. az Oktáv név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Oktáv név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Oktáv név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Oktáv névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Oktáv név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Oktáv nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Oktáv névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!