Oszkár - Az Oszkár név jelentése, Oszkár névnapjai, Oszkár név becézése és más érdekességek:

● Az Oszkár név eredete: angol - skandináv

● Az Oszkár név jelentése:

Isten dárdája

● Az Oszkár név becézése / Oszkár becenevei:

Oszi, Oszika, Oszkárka, Kárka, Kárcsi

● Oszkár névnapja:

február 3.március 3.július 31.december 1.
● Az Oszkár név típusa: O betűs férfi név / fiúnév
● Az Oszkár név előfordulási gyakorisága: Ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Oszkár névről? Görgess lejjebb!
Az Oszkár az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Oszkár névről

● Az Oszkár név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Oszkár név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + K ( 2 ) + Á ( 1 ) + R ( 9 ) = 27 ( 2 + 7 )
Az Oszkár névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Oszkár név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Oszkár név ? Jó helyen jársz!
Az Oszkár: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Oszkár név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Oszkár név magánhangzói: Á, O,
Az Oszkár név mássalhangzói: SZ, K, R,
Az Oszkár név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Oszkár névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Oszkár névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Oszkár névvel kapcsolatban. az Oszkár név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Oszkár név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Oszkár név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Oszkár névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Oszkár név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Oszkár nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Oszkár névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!