Porfir - A Porfir név jelentése, Porfir névnapjai, Porfir név becézése és más érdekességek:

● A Porfir név eredete: görög ( mitológiai )

● A Porfir név jelentése:

bíborba öltözött

● A Porfir név becézése / Porfir becenevei:

Pori, Porka, Porci, Orfi, Orfika

● Porfir névnapja:

február 26.
● A Porfir név típusa: P betűs férfi név / fiúnév
● A Porfir név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Porfir névről? Görgess lejjebb!
A Porfir az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Porfir névről

● A Porfir név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Porfir név számmisztikai elemzése:
P ( 7 ) + O ( 6 ) + R ( 9 ) + F ( 6 ) + I ( 9 ) + R ( 9 ) = 46 ( 4 + 6 ) = 10 ( 1 + 0 )
A Porfir névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● A Porfir név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Porfir név ? Jó helyen jársz!
A Porfir: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Porfir név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Porfir név magánhangzói: I, O,
A Porfir név mássalhangzói: F, P, R,
A Porfir név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Porfir névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Porfir névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 116 db P betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 69 női név / lány név és 47 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
P betűs női nevek / lánynevek listája P betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Porfir névvel kapcsolatban. a Porfir név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Porfir név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Porfir név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Porfir névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Porfir név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Porfir nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Porfir névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!