Oresztész - Az Oresztész név jelentése, Oresztész névnapjai, Oresztész név becézése és más érdekességek:

● Az Oresztész név eredete: görög ( mitológiai )

● Az Oresztész név jelentése:

hegyi lakó, hegylakó

● Az Oresztész név becézése / Oresztész becenevei:

Ori, Orika, Orcsi, Orka, Rezsti, Resztu, Sztész

● Oresztész névnapja:

január 14.november 9.december 13.
● Az Oresztész név típusa: O betűs férfi név / fiúnév
● Az Oresztész név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Oresztész névről? Görgess lejjebb!
Az Oresztész az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Oresztész névről

● Az Oresztész név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Oresztész név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + É ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 45 ( 4 + 5 )
Az Oresztész névszáma: 9
A 9-es szám jegyében született ember életét az erő és a tenni akarás jellemzi. Filozofikus, tanítói alkat, aki önzetlen, önfeláldozó és segítőkész. Életcélja az emberiség sorsának jobbítása, amiért gyakran feláldozza önmagát is (a saját érdekeit nagyon gyakran háttérbe szorítja). Általában azért nem gazdagodik meg, mert amint hozzájut valamihez szétosztja a rászorulók között.

● Az Oresztész név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Oresztész név ? Jó helyen jársz!
Az Oresztész: 9 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Oresztész név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Oresztész név magánhangzói: E, É, O,
Az Oresztész név mássalhangzói: SZ, R, T,
Az Oresztész név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Oresztész névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Oresztész névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Oresztész névvel kapcsolatban. az Oresztész név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Oresztész név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Oresztész név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Oresztész névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Oresztész név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Oresztész nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Oresztész névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!