Árpád - Az Árpád név jelentése, Árpád névnapjai, Árpád név becézése és más érdekességek:

● Az Árpád név eredete: magyar

● Az Árpád név jelentése:

árpa

● Az Árpád név becézése / Árpád becenevei:

Árpi, Árpika, Árpus, Pádi

● Árpád névnapja:

január 5.március 31.április 7.december 11.
● Az Árpád név típusa: Á betűs férfi név / fiúnév
● Az Árpád név előfordulási gyakorisága: Gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Árpád névről? Görgess lejjebb!
Az Árpád az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Árpád névről

● Az Árpád név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Árpád név számmisztikai elemzése:
Á ( 1 ) + R ( 9 ) + P ( 7 ) + Á ( 1 ) + D ( 4 ) = 22 ( 2 + 2 )
Az Árpád névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Árpád név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Árpád név ? Jó helyen jársz!
Az Árpád: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Árpád név hangrendje: mély hangrendű férfi név / fiúnév
Az Árpád név magánhangzói: Á,
Az Árpád név mássalhangzói: D, P, R,
Az Árpád név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Árpád névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Árpád névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 66 db Á betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 23 női név / lány név és 43 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
Á betűs női nevek / lánynevek listája Á betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Árpád névvel kapcsolatban. az Árpád név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Árpád név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Árpád név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Árpád névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Árpád név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Árpád nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Árpád névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!