Eszter - Az Eszter név jelentése, Eszter névnapjai, Eszter név becézése és más érdekességek:

● Az Eszter név eredete: perzsa ( bibliai ) - héber

● Az Eszter név jelentése:

mirtusz, csillag, bájos fiatal lány

● Az Eszter név becézése / Eszter becenevei:

Eszterke, Eszti, Esztus, Esztike, Szti, Peszter

● Eszter névnapja:

május 24.július 8.
● Az Eszter név típusa: E betűs női név / lány név
● Az Eszter név előfordulási gyakorisága: Rendkívül gyakori női név / lány név
▶ Még többet szeretnél megtudni az Eszter névről? Görgess lejjebb!
Az Eszter az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Eszter névről

● Az Eszter név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Eszter név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + T ( 2 ) + E ( 5 ) + R ( 9 ) = 30 ( 3 + 0 )
Az Eszter névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● Az Eszter név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Eszter név ? Jó helyen jársz!
Az Eszter: 6 betűből álló női név / lány név
Az Eszter név hangrendje: magas hangrendű női név / lány név
Az Eszter név magánhangzói: E,
Az Eszter név mássalhangzói: SZ, R, T,
Az Eszter név szótagszáma: 2 szótagú női név / lány név

Az Eszter névhez hasonló női nevek / lány nevek

Az Eszter névhez hasonló hangzású női nevek / lány nevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 233 db E betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 138 női név / lány név és 83 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Eszter névvel kapcsolatban. az Eszter név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Eszter név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Eszter név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Eszter névhez hasonló női név / lány név  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Eszter név is) anyakönyvezhető női név / lány név , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Eszter nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Eszter névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!