Anikó - Az Anikó név jelentése, Anikó névnapjai, Anikó név becézése és más érdekességek:

● Az Anikó név eredete: héber - magyar

● Az Anikó név jelentése:

bájos, kedves, Isten kegyelme (Az Anna erdélyi magyar önállósult becézője)

● Az Anikó név becézése / Anikó becenevei:

Nika, Nikó, Ani, Anika, Anus, Anuka, Ancsa

● Anikó névnapja:

július 26.december 22.
● Az Anikó név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Anikó név előfordulási gyakorisága: Gyakori női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Anikó névről? Görgess lejjebb!
Az Anikó az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Anikó névről

● Az Anikó név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Anikó név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + I ( 9 ) + K ( 2 ) + Ó ( 6 ) = 23 ( 2 + 3 )
Az Anikó névszáma: 5
A 5-ös szám jegyében született ember életét a korlátlan szabadság jellemzi. Könnyedén veszi az életet: optimista és bizakodó. Szereti (és halmozza is) az élvezeteket: szenvedélyes és titokzatos. Könnyen lázba jön, de lelkesedése hamar el is száll. Sosem tervez hosszú távra, inkább a pillanat örömét élvezi. A szerencse is általában mellé szegődik.

● Az Anikó név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Anikó név ? Jó helyen jársz!
Az Anikó: 5 betűből álló női név / lánynév
Az Anikó név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Anikó név magánhangzói: A, I, Ó,
Az Anikó név mássalhangzói: K, N,
Az Anikó név szótagszáma: 3 szótagú női név / lánynév

Az Anikó névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Anikó névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 509 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 325 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Anikó névvel kapcsolatban. az Anikó név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Anikó név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Anikó név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Anikó névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Anikó név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Anikó nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Anikó névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!