Antigoné - Az Antigoné név jelentése, Antigoné névnapjai, Antigoné név becézése és más érdekességek:

● Az Antigoné név eredete: görög

● Az Antigoné név jelentése:

ellenkező, makacsnak született

● Az Antigoné név becézése / Antigoné becenevei:

Ani, Anika, Tigi, Tigike, Néné

● Antigoné névnapja:

február 27.
● Az Antigoné név típusa: A betűs női név / lánynév
● Az Antigoné név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló női név / lánynév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Antigoné névről? Görgess lejjebb!
Az Antigoné az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Antigoné névről

● Az Antigoné név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Antigoné név számmisztikai elemzése:
A ( 1 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) + I ( 9 ) + G ( 7 ) + O ( 6 ) + N ( 5 ) + É ( 5 ) = 40 ( 4 + 0 )
Az Antigoné névszáma: 4
A 4-es szám jegyében született ember erősen ragaszkodik a már jól bevált, megszokott dolgokhoz / hagyományokhoz ( nehezen próbál ki új dolgokat, nem kockáztat az élet semelyik területén sem ). A kockázatvállalási kedv hiánya miatt gyakran megmarad a középszerűség határain belül. Nem irányító típus, inkább mindent maga csinál. Szellemi téren ugyanakkor kiemelkedően kreatív, amit az életben sokszor sikerrel kamatoztat.

● Az Antigoné név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Antigoné név ? Jó helyen jársz!
Az Antigoné: 8 betűből álló női név / lánynév
Az Antigoné név hangrendje: vegyes hangrendű női név / lánynév
Az Antigoné név magánhangzói: A, É, I, O,
Az Antigoné név mássalhangzói: G, N, T,
Az Antigoné név szótagszáma: 4 szótagú női név / lánynév

Az Antigoné névhez hasonló női nevek / lánynevek

Az Antigoné névhez hasonló hangzású női nevek / lánynevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 515 db A betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 331 női név / lány név és 184 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
A betűs női nevek / lánynevek listája A betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Antigoné névvel kapcsolatban. az Antigoné név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Antigoné név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Antigoné név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Antigoné névhez hasonló női név / lánynév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Antigoné név is) anyakönyvezhető női név / lánynév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Antigoné nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Antigoné névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!