Dömös - A Dömös név jelentése, Dömös névnapjai, Dömös név becézése és más érdekességek:

● A Dömös név eredete: görög

● A Dömös név jelentése:

Démétérnek ajánlott ( A Dömötör név régi magyar becézője )

● A Dömös név becézése / Dömös becenevei:

Döme, Dömi, Dömcsi, Dömke, Dömös, Dönci

● Dömös névnapja:

október 9.
● A Dömös név típusa: D betűs férfi név / fiúnév
● A Dömös név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Dömös névről? Görgess lejjebb!
A Dömös az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Dömös névről

● A Dömös név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Dömös név számmisztikai elemzése:
D ( 4 ) + Ö ( 4 ) + M ( 4 ) + Ö ( 4 ) + S ( 1 ) = 17 ( 1 + 7 )
A Dömös névszáma: 8
A 8-as szám jegyében született ember életét a megpróbáltatások és a nehéz élethelyzetek jellemzik. Élete sok nehézséget, sokszor szenvedést és betegséget is tartogat. Keményen meg kell küzdenie mindenért, és bár sok csapás éri, sosem adja fel. Igazi küzdő típus, akinek a végtelen kitartásában rejlik a sikere.

● A Dömös név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Dömös név ? Jó helyen jársz!
A Dömös: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
A Dömös név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Dömös név magánhangzói: Ö,
A Dömös név mássalhangzói: D, M, S,
A Dömös név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Dömös névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Dömös névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 223 db D betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 122 női név / lány név és 101 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
D betűs női nevek / lánynevek listája D betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Dömös névvel kapcsolatban. a Dömös név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Dömös név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Dömös név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Dömös névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Dömös név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Dömös nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Dömös névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!