Gyenes - A Gyenes név jelentése, Gyenes névnapjai, Gyenes név becézése és más érdekességek:

● A Gyenes név eredete: magyar - görög

● A Gyenes név jelentése:

Dionüszosznak ajánlott ( A Dénes régi magyar alakváltozata. )

● A Gyenes név becézése / Gyenes becenevei:

Gyenus, Gyenkó, Gyenike, Gyeneske

● Gyenes névnapja:

december 2.
● A Gyenes név típusa: G betűs férfi név / fiúnév
● A Gyenes név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Gyenes névről? Görgess lejjebb!
A Gyenes az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Gyenes névről

● A Gyenes név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Gyenes név számmisztikai elemzése:
G ( 7 ) + Y ( 7 ) + E ( 5 ) + N ( 5 ) + E ( 5 ) + S ( 1 ) = 30 ( 3 + 0 )
A Gyenes névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Gyenes név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Gyenes név ? Jó helyen jársz!
A Gyenes: 6 betűből álló férfi név / fiúnév
A Gyenes név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
A Gyenes név magánhangzói: E,
A Gyenes név mássalhangzói: GY, N, S,
A Gyenes név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

A Gyenes névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Gyenes névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 133 db G betűvel kezdődő anyagkönyvezhető név van. Ebből 54 női név / lány név és 68 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
G betűs női nevek / lánynevek listája G betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Gyenes névvel kapcsolatban. a Gyenes név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Gyenes név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Gyenes név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Gyenes névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Gyenes név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a magyarországon hivatalosan anyagkönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Gyenes nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Gyenes névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!