Odisszeusz - Az Odisszeusz név jelentése, Odisszeusz névnapjai, Odisszeusz név becézése és más érdekességek:

● Az Odisszeusz név eredete: görög

● Az Odisszeusz név jelentése:

dühös, haragvó ( A mondai hős nevéből )

● Az Odisszeusz név becézése / Odisszeusz becenevei:

Odi, Odika, Odus, Disszi, Szeusz, Szuszi, Szeuszka

● Odisszeusz névnapja:

január 2.
● Az Odisszeusz név típusa: O betűs férfi név / fiúnév
● Az Odisszeusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Odisszeusz névről? Görgess lejjebb!
Az Odisszeusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Odisszeusz névről

● Az Odisszeusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Odisszeusz név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + D ( 4 ) + I ( 9 ) + S ( 1 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) + E ( 5 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 46 ( 4 + 6 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Odisszeusz névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Odisszeusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Odisszeusz név ? Jó helyen jársz!
Az Odisszeusz: 10 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Odisszeusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Odisszeusz név magánhangzói: E, I, O, U,
Az Odisszeusz név mássalhangzói: SZ, D, S,
Az Odisszeusz név szótagszáma: 4 szótagú férfi név / fiúnév

Az Odisszeusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Odisszeusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Odisszeusz névvel kapcsolatban. az Odisszeusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Odisszeusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Odisszeusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Odisszeusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Odisszeusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Odisszeusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Odisszeusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!