Orfeusz - Az Orfeusz név jelentése, Orfeusz névnapjai, Orfeusz név becézése és más érdekességek:

● Az Orfeusz név eredete: görög ( mitológiai )

● Az Orfeusz név jelentése:

árva, magányos, nélkülöző,rejtélyes

● Az Orfeusz név becézése / Orfeusz becenevei:

Orfi, Orfus, Feusz, Feuszka, Uszi, Uszka

● Orfeusz névnapja:

február 27.
● Az Orfeusz név típusa: O betűs férfi név / fiúnév
● Az Orfeusz név előfordulási gyakorisága: Elszórtan előforduló férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Orfeusz névről? Görgess lejjebb!
Az Orfeusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Orfeusz névről

● Az Orfeusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Orfeusz név számmisztikai elemzése:
O ( 6 ) + R ( 9 ) + F ( 6 ) + E ( 5 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 38 ( 3 + 8 ) = 11 ( 1 + 1 )
Az Orfeusz névszáma: 2
A 2-as szám jegyében született ember élete a szélsőséges ellentétekről szól. Megtalálható benne a jó és a rossz, a siker és a kudarc, a fekete és a fehér, az igen és a nem. Képes anyagi jólétet teremteni önmagának és szeretteinek. Érzékeny lélek, aki szívesen segít másokon, és ezt gyakran elsődleges céljának is tekinti.

● Az Orfeusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Orfeusz név ? Jó helyen jársz!
Az Orfeusz: 7 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Orfeusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
Az Orfeusz név magánhangzói: E, O, U,
Az Orfeusz név mássalhangzói: SZ, F, R,
Az Orfeusz név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

Az Orfeusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Orfeusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 82 db O betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 33 női név / lány név és 49 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
O betűs női nevek / lánynevek listája O betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Orfeusz névvel kapcsolatban. az Orfeusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Orfeusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Orfeusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Orfeusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Orfeusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Orfeusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Orfeusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!