Krizantusz - A Krizantusz név jelentése, Krizantusz névnapjai, Krizantusz név becézése és más érdekességek:

● A Krizantusz név eredete: görög - latin

● A Krizantusz név jelentése:

margitvirág, aranyvirág, margaréta

● A Krizantusz név becézése / Krizantusz becenevei:

Zantu, Zantus, Krizi, Krizu, Kriza, Tusz, Tuszi

● Krizantusz névnapja:

nincs hivatalos névnapja ( Ajánlott névnapok: január 15. | április 15. | július 15. | október 15. )
● A Krizantusz név típusa: K betűs férfi név / fiúnév
● A Krizantusz név előfordulási gyakorisága: Rendkívül ritka férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni a Krizantusz névről? Görgess lejjebb!
A Krizantusz az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség A Krizantusz névről

● A Krizantusz név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
A Krizantusz név számmisztikai elemzése:
K ( 2 ) + R ( 9 ) + I ( 9 ) + Z ( 8 ) + A ( 1 ) + N ( 5 ) + T ( 2 ) + U ( 3 ) + S ( 1 ) + Z ( 8 ) = 48 ( 4 + 8 ) = 12 ( 1 + 2 )
A Krizantusz névszáma: 3
A 3-as szám jegyében született ember örök kételkedő. Mindennel / mindenkivel ellenkezik, és éppen ebből az állandó feszültségből képes megalkotni a legtökéletesebb egységet. Erős a fantáziája, ugyanakkor meglehetősen gyakorlatias is az élet minden területén.  Legfontosabb célja a világ jobbá tétele, az ellentétek megszüntetése és ezért bármikor tenni is képes. A váratlan felemelkedés, az elérhetetlennek vélt siker és gazdagság megtalálása jellemzi.

● A Krizantusz név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt a Krizantusz név ? Jó helyen jársz!
A Krizantusz: 10 betűből álló férfi név / fiúnév
A Krizantusz név hangrendje: vegyes hangrendű férfi név / fiúnév
A Krizantusz név magánhangzói: A, I, U,
A Krizantusz név mássalhangzói: SZ, K, N, R, T, Z,
A Krizantusz név szótagszáma: 3 szótagú férfi név / fiúnév

A Krizantusz névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

A Krizantusz névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 280 db K betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 135 női név / lány név és 145 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
K betűs női nevek / lánynevek listája K betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg a Krizantusz névvel kapcsolatban. a Krizantusz név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  a Krizantusz név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  a Krizantusz név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány a Krizantusz névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  a Krizantusz név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( a Krizantusz nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna a Krizantusz névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!