Endre - Az Endre név jelentése, Endre névnapjai, Endre név becézése és más érdekességek:

● Az Endre név eredete: görög - latin

● Az Endre név jelentése:

férfi, férfias ( Az András név alakváltozata )

● Az Endre név becézése / Endre becenevei:

Endrus, Endruska, Endi, Dre

● Endre névnapja:

július 17.november 30.
● Az Endre név típusa: E betűs férfi név / fiúnév
● Az Endre név előfordulási gyakorisága: Közepesen gyakori férfi név / fiúnév
▶ Még többet szeretnél megtudni az Endre névről? Görgess lejjebb!
Az Endre az MTA Nyelvtudományi Intézete által anyakönyvi bejegyzésre alkalmasnak minősített utónév ( anyakönyvezhető név )
Még több érdekesség Az Endre névről

● Az Endre név számmisztikai jelentése (névszáma)

A számmisztika szerint nevünknek különleges, egész életünket meghatározó jelentése van. A nevünk betűiből kiszámítható névszám az a szám, ami megmutathatja milyen speciális jelentést hordoz a nevünk.
Az Endre név számmisztikai elemzése:
E ( 5 ) + N ( 5 ) + D ( 4 ) + R ( 9 ) + E ( 5 ) = 28 ( 2 + 8 ) = 10 ( 1 + 0 )
Az Endre névszáma: 1
A 1-es szám jegyében született ember életét az egységesség, a határozottság jellemzi. Határozott, kreatív, egyszerű és mégis hihetetlenül összetett személyiség. Győztes típus,aki merész és vállalkozó szellemű. Merészsége miatt hajlamos beavatkozni mások életébe. Veszíteni nem tud, de mivel általában szerencsés mindenben amihez hozzáfog, ritkán is veszít.

● Az Endre név nyelvtana

Szeretnéd megtudni milyen nyelvtani érdekességeket rejt az Endre név ? Jó helyen jársz!
Az Endre: 5 betűből álló férfi név / fiúnév
Az Endre név hangrendje: magas hangrendű férfi név / fiúnév
Az Endre név magánhangzói: E,
Az Endre név mássalhangzói: D, N, R,
Az Endre név szótagszáma: 2 szótagú férfi név / fiúnév

Az Endre névhez hasonló férfi nevek / fiúnevek

Az Endre névhez hasonló hangzású férfi nevek / fiúnevek

Tudtad? Magyarországon hivatalosan jelenleg 237 db E betűvel kezdődő anyakönyvezhető név van. Ebből 149 női név / lány név és 88 férfi név / fiúnév. Kattints az alábbi linkekre és nézd meg a teljes névlistát:
E betűs női nevek / lánynevek listája E betűs férfi nevek / fiúnevek listája
Mit találhatsz ezen az oldalon?
Ezen az oldalon mindenféle hasznos és érdekes információt találhatsz meg az Endre névvel kapcsolatban. az Endre név névnapjai hasznosak lesznek a közelgő jeles napok meghatározásához ( hogy még időben felkészülhess rá ),  az Endre név jelentése / származása a név eredetéről árul el értékes információkat,  az Endre név számmisztikai analízise pedig elárulja, hogy milyen misztikus jelentést tartogat a név maga ( ez akár születendő gyermeked névadásához is nagyszerű támpontot jelenthet ).
Megnézheted ezen az oldalon azt is , hogy hány az Endre névhez hasonló férfi név / fiúnév  létezik még, így könnyedén megtalálhatod a hasonló keresztneveket és azok információit is.  Fontos kiemelnünk, hogy az oldalunkon megtalálható minden utónév ( így  az Endre név is) anyakönyvezhető férfi név / fiúnév , ami azt jelenti, hogy Magyarországon hivatalosan is adható gyermekeknek ez az utónév. Oldalainkon ABC sorrendben megtalálhatod majd tehát a Magyarországon hivatalosan anyakönyvezhető nevek teljes listáját, egyszerű , átlátható, informatív formában, ezért, ez az oldal ideális névnapokkal kapcsolatos tájékozódásra, babanév választáshoz, vagy csakúgy érdekességképpen a neveddel kapcsolatban!

Ha tetszett az oldalunk , vagy azok az érdekes információk amiket itt találtál küld el ( az Endre nevű ) barátaidnak / ismerőseidnek is! ( Megosztási és e-mail küldési lehetőségeket a kör alakú megosztás gombokra kattintva találhatsz. )

Ha pedig pontatlanságokat találtál volna az Endre névvel kapcsolatban ( vagy csak más érdekességet szeretnél velünk megosztani ),  írd meg nekünk a gondolataidat Facebookon (NevekNeked) vagy levélben az info[kukac]nevekneked.hu címen és máris javítjuk!